2013. április 4., csütörtök

Fogyókúra okosan és egészségesen.


Fogyókúra tartós eredménnyel, állandó koplalás, kínzó éhség és folytonos idegeskedés nélkül.
Fogyás
Avagy az anyagcsere gyorsítás természetes lehetőségei azoknak, akik nem tudnak, vagy már nem bírnak eleget mozogni!
Egy szürke hétköznap a gyárban. Reggel kapkodás, rohanás a munkába, gyerek a suliban, késés, dugó, gyorsan elmajszolt fél kifli, egész napos görnyedés a soha el nem fogyó megoldatlan feladatok felett, néhány perc ebéd, közben egy-két telefon, néhány zűrös ügyfél, egy tébolyult főnök, egy kis túlóra hizlaló késő esti pizzával, aztán késő este egy hulla fáradt összeomlás a tévé előtt a családdal...

Ugye ismerős a történet? A legtöbben így élünk szinte minden nap. Érthető is, hisz mi mást tehetnénk, ha lépést akarunk tartani az egyre növekvő elvárásokkal. E mellett az életritmus mellett viszont nem jut elegendő időnk a legfontosabbra, saját magunkra!

Pedig valami történt nem is olyan rég, amikor a harmincadik gyertyát is elfújta a tortán. Lehet, hogy nem is vette észre, de a szervezetében azon a napon valami megváltozott. Egyszer csak minden más lett.

Kicsit kevesebb mozgás, sokkal kevesebb étel, mégis egyre csak szaporodó kilók, amelyek szinte észrevétlenül kúsznak fel a legreménytelenebb helyekre. Hiába minden kipróbált "éhezéstechnika", kétségbeesett kísérlet és embert próbáló fogyókúra. Úgy tűnik ezek a kilók most már maradni fognak...

Jó lenne már végre egy olyan fogyókúra, ami az elhízás lényegére, az anyagcserére hat?

Miért van az, hogy évről évre egyre nehezebb megszabadulni az egyre makacsabbnak bizonyuló zsírpárnáktól, és miért lesz lassan a beletörődés úrrá a sikertelen fogyókúra kísérleteken.

Majd jönnek az egyre nagyobb és mindent rejtő ruhák, a narancsbőrt diszkréten leplező bőszárú nadrágok, és ahogy az idő telik, ez a folyamat egyre inkább megállíthatatlannak látszik..

Mégis mit tehetnénk, ha szeretnénk felébreszteni a kor előrehaladtával egyre komótosabban dolgozó anyagcserénket? Ha nem csak ideiglenesen szeretnénk lefogyni néhány kilót, hanem szeretnénk végre ellentmondani a korral járó szinte törvényszerű elhízásnak...
Mit tehetünk, ha szeretnénk visszaszerezni elveszített formánkat és hajdani önbizalmunkat?

A válasz igen egyszerű! Ahhoz, hogy tenni tudjunk az elhízás ellen, előbb meg kell ismernünk testünk anyagcsere folyamatait, hogy a fogyókúra ne kényszerű feladással, hanem elismerő és irigy tekintetek diadalával végződhessen.

Nem tehetek róla, ilyen az anyagcserém!

Az anyagcsere biokémiai folyamatok szövevényes rendszere, amely a felvett táplálékokból biztosítja az önfenntartásunkhoz szükséges tápanyagokat és energiát.

Ugyanez a folyamat felel azonban a képződött melléktermékek kiürítéséért vagy szükség esetén a semlegesítésükért is.

Ha az anyagcsere folyamat sérült, vagy hiányzik valamely tápanyag a szervezetünkből, akkor a kompenzációs folyamatok gyakran eredményeznek túlsúlyt, vagy éppen kóros soványságot is. Látszólag, függetlenül az elfogyasztott táplálék mennyiségétől.

A fogyókúra koplalási kudarcai

A fogyókúrás módszerek általában az elhízás okát csak a táplálékbevitelben és a mozgáshiányban keresik.

Ezek az elméletek különbözőképpen okolják a szénhidrátokat, a zsírokat, a nagyon vegyes, vagy a nagyon egyoldalú táplálkozást.

Meglepné, ha azt mondanám, hogy napjaink túlsúlyproblémáit sokkal inkább okozzák az élelmiszereinkben felhalmozódott tartósítószerek, élelmiszeripari adalékanyagok, antibiotikumok és növekedést serkentő szerek. Mert sajnos ezek egyike sem marad hatástalan a szervezetünkre.

Az élelmiszeripar fejlődésével egyre inkább hódít a WHO által Globesity-nek elnevezett "kövérség járvány", amely napjainkban már nem csak a nagy vízen túli társadalmat fenyegeti.

forrás: http://www.vitalland.hu/fogyokura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése