2013. április 4., csütörtök

AZ ÉTRENDRŐL



Számos elmélet van arra, hogyan kéne ennünk a fogyás és a jó közérzet érdekében.
A statisztikák azonban azt bizonyítják, hogy a fogyásban vagy az egészség megtartásában hosszú távon a jelenlegi legtöbb étrend és diéta, valamint a módszerek zöme megbukik. Hogy miért? Mert képtelenség őket beépíteni a mindennapok rutinjába.

A mai diéták alapja a korlátozás. 
Kalóriákat számolsz, óvatos vagy a zsírbevitellel, kerülöd a szénhidrátokat? Azt mondják, ne egyél se túl sokat, se túl keveset? Ori Hofmekler szerint ennek nem kell így lennie.

Hallgass inkább az ösztöneidre!
A Harcosok Étrendje a ösztönös igényeinkre épül, arra a felismerésre, hogy a testünk mindig sokkal jobban tudja, hogy mikor mire van szüksége, mint egy “szakértők” által összeállított divatos diéta. Az étrend alapja az a természetes napi ciklus, ami az evolúció során alakult ki, és amely szerint testünk még ma is működik, annak ellenére, hogy a civilizációs hatások és a sok téves diétás téveszme miatt mi már nem eszerint a ciklus szerint próbálunk enni és élni. A lényeg tehát, hogy hallgassunk belső ösztöneinkre, és anélkül kerüljünk tökéletes formába és szabadítsuk fel a belső energiákat, hogy rövidtávú és rengeteg lemondással járó diétákkal és fogyókúrákkal küszködnénk.Diéta

A Harcosok étrendje ellentmond a józan észnek (és édesanyánknak is).
Elgondolkodtál már azon, miért sóvárog a legtöbb ember ösztönösen az esti evés, nassolás után? Miért esik olyan jól este egy jóízűt vacsorázni, egy lakomával lezárni a munkával töltött napot? Talán a testünk egyszerűen téved, és a “szakértőknek” van igazuk, akik szerint az esti étkezésnek minimálisnak kell lennie, ha egyáltalán megengedik? Szerintünk nem így van, a testünk mindig jobban tudja, mire van szüksége. A Harcosok Étrendje ahelyett, hogy királyként való reggelizésre, polgárként való ebédelésre, és koldusként való vacsorázásra buzdítana, azt mondja: napközben zöldségeket és gyümölcsöket egyél. Ha pedig lement a nap, pótold be egy ültő helyedben a kimaradt három étkezést. Különösebb korlátozás nélkül… egyél, amennyit jólesik.

Igazodj a tested természetes ciklusához!
A Harcosok Étrendjének alapja az ábrán
is látható napi ciklus, mely ellentmondva az ismert diétáknak, de igazodva a tested természetes működéséhez az esti étkezésre helyezi a fő hangsúlyt. Napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítani, ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen, ezért ilyenkor elegendő zöldség, gyümölcs, eseteleg némi fehérje fogyasztása. Az eredmény egész napon át tartó kirobbanó energia és koncentráltság lesz, eltűnik az ebéd utáni bágyadtság és fáradtság (kaja-kóma), és a nap végéig folyamatosan tudsz majd pörögni. Az esti étkezés során ezután gyakorlatilag korlátozás nélkül fogyaszthatsz bármit és bármennyit, ami jólesik, egyedül arra kell figyelned, hogy az étel friss legyen és minél kevésbé mesterséges. Nyugodtan ehetsz például húst krumplival vagy szinte mindent, amit eddig valamelyik divatos diéta miatt tilos volt.

Lakoma minden este: ebből sosem lesz eleged!
A Harcosok Étrendjét követve napközben kirobbanóan fogsz teljesíteni, az estéid pedig ünnepekké válnak bőséges lakomával anélkül, hogy lemondanál kedvenc ételeidről, így az étrend minden napját élvezni fogod, és ezért hosszútávon is könnyen tudod követni.

Vágj bele minél hamarabb!
Felejtsd el a lemondással járó, tarthatatlan divatos fogyókúrákat, melyek rövidtávon szenvedést okoznak, hosszútávon pedig hatástalanok. Olvasd el a Harcosok Étrendje c. könyvet, hogy mindent megtudj az étrendről és működési elveiről, és vágj bele minél hamarabb! A könyvet itt rendelheted meg.

Meg leszel lepve…
…de ha követed 4-6 héten át ezt az egyszerű tanácsot, a benned szunnyadó harcos felébred. Ami tegnap még komoly kihívást jelentett, azt hirtelen egyszerű feladatként tudod azonnal a hátad mögött. Kirobbanó energia, fogyás, szálkásítás, jobb koncentrálóképesség, csak néhányat sorolunk fel a várható eredmények közül. Nézd meg az eddigi sikersztorikat!

Mindenkinek kicsit másképp
Nem vagyunk egyformák, és ezért a napi ciklusunk is különbözik valamennyire: másra van szüksége egy irodai dolgozónak és másra egy aktív sportolónak esetleg egy fogyni vagy gyógyulni vágyónak. A Harcosok Étrendjének alapelve az ösztönök követése, ezért természetes, hogy a különböző igényeket különbözőképp kel kiszolgálni. Bővebben itt olvashatsz arról, kiknek ajánlott a Harcosok Étrendje…

Tűnjön bármilyen ellentmondásosnak, egészség-szakértők, kutatók, bajnok sportolók, edzők, katonai kiképzők, katonák, rendőrök és tűzoltók bólintottak már a Harcosok étrendjére. Bővebben a sajtóvisszhangokról…

forrás: http://harcosoketrendje.hu/az-etrendrol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése